Anne-Bebek

Emzirme Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Emzirme Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir? İlk günlerden itibaren bebeğinizin emzirme esnasında sorun yaşamaması için dikkat etmeniz gereken hususları bilmeniz önemli bir detay olacaktır. İlk 7-10 gün arasında süt üretiminin giderek artacağını belirtebiliriz. Bu süreçte en yüksek seviyeye geleceğinden emzirme ve yemek disiplinine dikkat etmeniz gerekmektedir. Diğer yandan ise göğüs uçlarının sağlığını koruyabilmek için yaklaşık on dakikada bir diğer göğsünüze geçmeniz tavsiye edilir.

Emzirme Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Bebeğinizin emmekten büyük haz alacağını göz ardı etmemeli ve yaklaşık 6 dakikada boşaltacağın memenizi değiştirmelisiniz. Anne karnında duydukları sıcaklığı ve kalp sesini arayacaklarından, emzirme esnasında çok uzak kalmamalı ve bunu doğum sonrasında da hissettirmelisiniz. Bebeğinizin iyi bir şekilde beslendiğinden emin olmak için onar dakikayı aşmadan diğer göğsünüzü vermelisiniz.

Emzirme Döneminde İlaç Kullanılır Mı?

Tek bir memede uzun süre emzirmeniz durumunda göğüs uçlarının çatlaması kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda enfeksiyon ve ağrı riski artacaktır. Bu nedenle emzirme sürelerine dikkat etmeli ve emzirdikten sonra mutlaka su ile temizlemelisiniz. Çatlak oluştuğunda ise merhemlerden faydalanabilirsiniz. Bu dönemde multivitaminleri hamilelikte olduğu gibi sürdürebilirsiniz. Ancak farklı bir ilaç kullanımında mutlaka uzman doktora görünmeniz gerekecektir. Bebeğinizi 2 aylık süreçte uyku düzenine alıştırmak için emzirme saatlerine dikkat etmeniz ve gece-gündüz ayrımını yapmasını sağlamanız tavsiye edilmektedir. Aydınlatmaları bu doğrultuda düzenlemeniz ve işlerinizi hızlı biçimde ve sesli olmayacak şekilde tamamlamanız gerekebilir. Böylece ideal olan müdahaleler ile en kısa sürede meyvesini alacağınız bir sürecin içerisinde olabilirsiniz.

İyi Bir Emzirme Dönemi İçin Neler Yapılmalıdır?

Hamileliğinizin başarıyla sonlandırılması için hiçbir müdahale edilmeden ve doğal şekilde oluşması beklenmelidir. Böylelikle emzirme döneminizin çok daha iyi bir şekilde süreceğini belirtmekteyiz. Kendiliğinden başlayan doğumlarda hormonlarınızın ideal seviyelerde salgılanacağını görebileceksiniz. Oksitosin başta olmak üzere tüm hormonların salgılanması neticesinde anne ile bebek arasındaki bağlar kuvvetlenecektir. Bu hormon sayesinde emzirme döneminde giderek artacak olan sevgi ve bağlanma duyguları ile bebeğin içgüdüsel hareket etmesi sağlanacaktır. Hastalıklara karşı koruyucu olan ve bebeğin büyüme süreçlerini normal şekilde tamamlamasını sağlayan anne sütü, hijyenik ve sağlıklı bir yaşama kavuşmasını da sağlayacaktır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu