Göz Hastalıkları
Gözlerimiz vücudumuzda bulunan en önemli organlarımızın başında gelmektedir. Gözümüzde meydana gelecek herhangi bir sorun ya da hastalık hareketlerimizi oldukça sınırlayabilmektedir. Bu sebepten dolayı göz sağlımızı korumak ve gözlerimizde problem meydana geldiğinde tedbirini bir an önce almaya çalışmak çok önemlidir. Günümüzde gelişen imkânlar sayesinde pek çok göz hastalığı kısa süreli operasyonlar sayesinde tedavi edilebilmektedir.
Göz Hastalıklarının Başlıca Nedenleri
Göz Bozuklukları: Göz merceğinin kırıcılığını azaltması ya da arttırması nedeniyle göze gelen ışınlar tam olarak sarı noktaya değil de önüne veya arkasına düşer. Böylelikle, kişiler kimi zaman yakını kimi zamansa uzağı görmede sorun yaşar. Tedavisi için ise; miyop yani uzağı görememe sorunu için kalın kenarlı mercek, hipermetrop yani yakını görememe sorununda ise; ince kenarlı mercek kullanılır. Bunun yanı sıra, lazer tedavi sayesinde, göz merceğinin olması gerektiği kırıcılığa kavuşmasında kullanılır.
Göz Ağrısı: Göz ağrısı yaşayan bireyler genelde az ya da aşırı ışıkta çalışmaktan gözlerin yorulması sonucunda bu şikâyeti yaşamaktadırlar. Ayrıca bu rahatsızlığın nedenlerinden biride yanlış gözlük kullanımı ve gözlüğün göze tam oturmaması da olabilir. Baş ağrısı, sinüzit gibi ateşli hastalıklar da göz çevresinde ağrıya neden olur. Göz ağrısının tedavisi için önce ağrının kaynağı belirlenmeli ve genel bir tedavi olarak gözü dinlendirmek gerekmektedir.
Gözbebeği İltihabı: Gözbebeği iltihabının nedenleri başlıca vücutta bulunan diğer hastalıklardır. Bu hastalıklardan bahsedecek olursak: Frengi, romatizma, şeker hastalığı, diş çürümeleri gibi rahatsızlıkları sayabiliriz. Bu hastalığın tedavisi için de öncelikle hastalığa neden olan sorun belirlenmelidir. Tedavi direk nedene göre yapılır. Genellikle göz damlaları yardımıyla hastalığın tedavisi gerçekleştirilmektedir.
Göz Sulanması: Göz sulanması, göze kaçan yabancı cisimler, göz kapağında meydana gelmiş olan bozukluklar, göz içinde meydana gelen iltihaplanmalar, aşırı duygulanma halleri yüzünden meydana gelebilmektedir. Gözlerimizin kuru kalmaması için salgılanan gözyaşlarımız göz kapaklarımızdan taştığı zaman göz sulanması meydana gelmektedir.
Göz Kapağı Şişliği: Göz kapağının şişkinliğinde başlıca rol oynayan etkenler, geçirilen alerjiler, böcek ısırmaları, nezle ve kızamık hastalıklarıdır. Göz kapağında bulunan şişmeler, böbrek hastalıklarının da habercisi olabilir. Poşet çayları demledikten sonra poşetleri alarak gözkapağınızın üzerine koyarak bir çeşit tedavi uygulayabilirsiniz. Bu sayede göz ağrısı ve göz kapağındaki şişiklere iyi gelecektir.