İyi Bir Baba Olmanın 10 Altın Kuralı Nedir?
İyi Bir Baba Olmanın 10 Altın Kuralı Nedir? Çocukların anne ile olan bağı her ne kadar daha yakın gibi gözükse de baba olan ilişkisi de çok önemlidir. Baba figürü ile olan bağ gözden uzak olsa da manen derin duygular içerir.
İyi Bir Baba Olmanın 10 Altın Kuralı Nedir? Baba akla gelince erkek çocuğu için de kız çocuğu için de güvenilirlik akla gelir. Bu güven ilişkisi çocukların özgüven gelişimde yüksek rol oynamaktadır. İyi bir baba olmanın 10 kuralı şunlardır;
1-Prensipler Önemli
Eğlenceli bir baba olmak iyi bir baba ilişkisi için tek başına yeterli değildir. Çünkü eğlenceli olmak tek başına bir çocuğa sorumluluk bilinci aşılayamaz. Yani aile içinde çoğunlukla babanın koyduğu kurallar ve prensipler, çocuklarda sorumluluk bilinci oluşturacaktır.
2-Sağlıklı İletişim
Çocuklarla bol bol vakit geçirmek iyi bir baba olmak için doğru bir eylem olacaktır. Hoş sohbetler, bol iletişim, birlikte yapılacak etkinlikler ile beraber iyi bir bağ geliştirilmelidir. Ama çocuğunun her istediğini yapan sürekli suyuna giden bir baba iyi bir baba demek değildir.
3-Beraber Vakit Geçirmek
Anne- baba ve çocuklar olarak her zaman vakit geçirilir ama çocuklarla özel olarak vakit geçirmek apayrı bir durumdur. Özel olarak ayırılan vakitler, yapılan sohbetler onlara kendi önemlerini tanıtacaktır.
4-Okuma Saati
Baba ve çocuk olarak kitap ve dergi okuma saati yapıp bir rutin geliştirmek iletişimi iyi yönde etkiler. En iyi baba olarak örnek olan insanlar çocuklarının masal döneminden itibaren beraber kitap okumaktadırlar.
5-Sevgiyi Göstermeli
Çocuklar basit algıya sahip olduğundan dolayı sık sık sevildiklerini dile getirmek gerekir.
6-Anneye Olan Sevgiyi Göstermek
Ailelerde anne ve baba artık evli olmayabilir. Ama çocukların arada bir hoşnutsuzluk hissetmemesi ve sevgiyi bilmesi gerekir. Ama süper babalar genellikle çocuklarının anneleriyle bir hayat kurarlar.
7-Şımartmayın
En mühim kural bu olmalıdır. Her istediği yapılan bir çocuk hayal-gerçek ayrımına erişemez ve azla yetinemez.
8-Arkadaşlarını Tanımak
Çocuğun arkadaşlarını tanımak gerekir. Eve davet ederek ailesiyle de iletişim kurmak sosyal gelişim sağlar.
9-Annesi Hakkında Negatif Konuşmamak
Boşanma varsa ebeveynler birbiri hakkında kötü konuşmamalıdır. Böyle bir ortamda büyüyen çocuklar sağlıklı psikolojide olmazlar.
10-Onu Korumak
Hayır demeyi öğretip, çevresine hâkim olarak tehlikeleri önlemek gerekir.