Gebelik

Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çeşitli nedenlerden ötürü gebeliğin sonlandırılması işleminin bir diğer adı olan kürtaj, birçok farklı teknik ile yapılmaktadır. Ancak genel olarak öncelikle hasta, doktor tarafından ayrıntılı bir şekilde muayene edilir.

Bu muayene esnasında herhangi bir sorunun olmadığı anlaşıldığı zaman ise kürtaj işlemine başlanabilir. Kürtaj başlamadan önce 6 saat boyunca hastanın su dahil bir şey yiyip içmemesi gerekir. Yapılacak olan anestezi türü pek çok farklı nedene göre değişim gösterse de ağırlıklı olarak genel anestezi yapılır.

Kürtaj
Kürtaj

Yapılacak olan kürtaj işlemi sonrasında kimi durumlarda kanama meydana gelebilmektedir. Doktorlar daha sonrasında ağrı kesici ve kanama durdurucu ilaçlar vererek bu durumu ortadan kaldırırlar. Olacak olan kanama ise en fazla 15 gün sürer.

Kürtaj sonrasında adet görülmesi ise en geç 6 hafta sonrasıdır. 40 gün içerisinde adet görülmemesi durumunda doktor ile irtibata geçilmesi büyük önem taşıyor. 3 hafta boyunca enfeksiyon kapılmaması adına küvette banyo, havuza ya da jakuziye girmek gibi şeyler de yasaklanır.

Yapılacak olan kürtaj işleminde çok fazla olmasa da kimi zaman riskler meydana gelir. Bu risklerin başında, yetkili olmayan kimseler tarafından yapılan başarısız kürtajlar yer alıyor. Bunun yanı sıra parça kalması gibi sorunlar da enfeksiyon ile birlikte kürtajda yaşanabilecek sıkıntılardan iki tanesi. Kürtajda parça kalması sorunu da kürtajdan bir hafta sonra yapılacak olan muayene ile ortaya çıkabilecek ve durum hızlıca düzeltilecektir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu