Sağlık

PROSTAT HASTALIĞI NEDİR TEDAVİLERİ NELERDİR

PROSTAT HASTALIĞI NEDİR TEDAVİLERİ NELERDİR

  

Prostat, erkeklerin hepsinde doğuştan bulunan, idrar torbasının çıkış yolunu saran bir salgı bezidir. İdrar yolunun savunmasını yapar ve meniye katılan salgılar üretmektedir.

Prostat insanlarda belirli bir yaştan sonra olmamaktadır. Doğuştan tüm erkeklerde var olan bir organdır. Erkekler de belirli bir yaştan sonra prostat hormonlarında değişimler yaşanır ve yavaş yavaş büyümektedir. Bu büyüme fizyolojik bir olaydır. Derinin kırışması kadar normaldir ve hayatın bir parçası şeklindedir. Prostatın üç farklı hastalığı bulunmaktadır. Bu üç hastalık organda genelde değişik zaman dilimlerinde vardır. Üçü birbirinden bağımsız olabileceği gibi aynı anda da olabilmektedir. Prostatitler prostatın iltihabına verilen isimdir. Çok şiddetli bir şekilde prostat iltihabı olunca insanı hastaneye acilen götüren ve idrar yapamaz durumuna getiren bir çeşittir. Ağırlıklı olarak gençlerde görülmektedir. Genel olarak cinsel yollardan kapılan mikropla  bulaşabilmektedir. Hijyen dikkatsizliği de prostata  sebebiyet vermektedir.Yüksek ateş ve idrar yapamam belirtilerindendir. Prostat iltihabının tedavi edilmesi oldukça zordur. Çünkü bu organın iç kısımlarına antibiyotikler zor geçmektedir. Bu yüzden iltihap kronik hale gelmekte ve yıllarca geçmemektedir. Doğru tedavi edilmezse kısırlık ortaya çıkabilir. Sık sık idrar yapmaya gitme, idrarı kesik bir şekilde yapma, ıkınmak zorunda kalmak,geceleri iki veya daha fazla şekilde tuvalete gitme, mesanenin dolarak şişmesi ve idrar yapamama sonucunda göbeği şiş bir şekilde hastaneye gitmek bazı belirtilerindendir. Bu belirtilerin şiddeti ve hayatınızı ne kadar etkilediği önemlidir.Ameliyatlar kapalı ve açık şekillerde yapılabilmektedir. Ameliyat dışında ısı, ultrason, mikrodalga, balonla germe gibi bir çok tevdi çeşidi uygulanmaktadır. Ameliyatlar her  ameliyatta olduğu gibi komplikasyon riski içermektedir. Ameliyatlar 1 saatin altında sürmektedir. Ameliyat sonrasında 2-5 gün kadar hastanede kalınması gerekebilir.

Sağlığın ihmale gelmemesi gerektiğini bunları yaşadıktan sonra öğrenmek yerine, tedbirleri her zaman erkenden almak gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu